Wat doe ik?

Natuurgeneeskundige bewegingstherapie voor dieren.

Loopt uw dier mank? Heeft hij moeite met opstaan? Tilt hij zijn voeten niet goed op? Kauwt hij veel en graag op uw spullen? Is hij zenuwachtig (in bepaalde situaties)? Met al dit soort klachten kunt u bij mij terecht.

Bij natuurgeneeskunde wordt niet alleen naar de fysieke problemen van een dier gekeken, maar naar het totale plaatje. Bij dit totale plaatje horen dingen als: huisvesting, voeding, beweging en gedrag. Eigenlijk alles rond het houden van het dier. Maar ook heel belangrijk zijn het mentale en emotionele welzijn.

Al deze aspecten komen naar boven in een eerste consult. Tijdens het eerste consult zal een uitgebreide anamnese (vraaggesprek) nodig zijn om aan alle informatie te komen.

Hierna zal er een lichamelijk onderzoek van het dier plaats vinden.
Er worden verschillende onderdelen bekeken: inspectie in stand, inspectie in beweging en een passief bewegingsonderzoek (hierbij zal ik o.a. de extremiteiten en wervelkolom van het dier bewegen).

Met al die informatie bij elkaar moet ik een goed beeld over de klacht vormen, zal ik tot een diagnose kunnen komen en een behandelplan opstellen.

Een behandeling kan preventief van aard zijn maar ook genezend (curatief) of verzachtend (palliatief) in situaties waarbij genezing niet (meer) mogelijk is.