Therapieën

De hoofdlijnen van de behandelingen zullen bestaan uit:

* Bewegingstherapie
* Massage
*
TTouche / TTeam (Tellington Touche every animal methode)

 Daarnaast kan er voor extra ondersteuning gebruik gemaakt worden van:

* Aromatherapie (Essentiële oliën)
*
Fytotherapie (kruiden)
*
Celzouten
* Bach bloesem
*
Homeopathie

 

Bewegingstherapie

Bewegingstherapie bevat verschillende onderdelen. Dit zijn: Actief bewegen ( het dier zelf een beweging laten maken), Passief bewegen (ik beweeg een lichaamsdeel van het dier, het dier dient ontspannen te blijven) en Balansoefeningen.

Bij deze vorm van therapie is het de bedoeling om de algehele conditie van het dier te verbeteren door het verbeteren van o.a.: spierkracht, reactievermogen en snelheid, balans, coördinatie en mobiliteit.

Er kan een behandelplan gemaakt worden voor korte termijn ( de dag van de behandeling zelf ) en voor lange termijn (bijvoorbeeld de komende maand)

Behandelbare klachten zijn:
Pijn, bewegingsbeperkingen, verminderde spierkracht en verminderde coördinatie.

 

Massage

Massage zorgt voor een betere circulatie, niet alleen van bloed maar ook om afvalstoffen af te voeren.
Massage zorgt voor: pijnstilling, verdrijft vermoeidheid, maakt spieren warm en los, houdt weefsel in conditie ( bij bijvoorbeeld verlamming) en zet stofwisseling aan.

Maar natuurlijk kunnen massages ook gewoon ter ontspanning.

 

TTeam

Hoe werkt de TTeam methode? (Tellington Touch Every Animal Method)

TTeam is erop gericht het lijf in balans te brengen. Zowel fysiek als mentaal. TTeam is te verdelen in twee verschillende onderdelen.

TTouch is een aanrakingstechniek doormiddel van een cirkelende beweging. Door deze TTouches wordt de bewustwording van het dier vergroot en zullen angst, pijn en spanning verminderen. De TTouch methode wordt gezien als een holistische benadering.

Grondwerk zorgt voor het verbeteren van de coördinatie en de balans van het dier. Er wordt gewerkt vanuit een ontspannen lijf en houding, zonder druk.

TTouch wordt succesvol ingezet bij o.a.: gedragsproblemen, angst, hyperactiviteit, agressie, weerstand, fysieke problemen, spierpijn, stijfheid, kreupelheid, herstel na operatie of blessures.

 

Aromatherapie (Essentiële oliën)

Essentiële olie is een sterk destillaat van planten, kruiden of bomen.

De olie probeert het lichaam in balans te brengen bij zowel lichamelijk als mentale klachten.
Wilde dieren weten van nature wat goed voor ze is en welke planten ze moeten eten om ziektes uit de weg te gaan. Ze volgen hun intuïtie en het zit in hun instinct. Huisdieren zijn afhankelijk van wat wij hun aanbieden. Essentiële oliën kunnen op verschillende manieren ingezet worden, afhankelijk van de klacht waarvoor ze gekozen worden.

*Inademing
*Massage
*Inname

 

Fytotherapie (kruidengeneeskunde)

Geneesmiddelen die als actieve ingrediënten uitsluitend planten, delen van planten of plantenmaterialen bevatten in ruwe of bewerkte vorm.

Bij bewerkte vorm kunt u denken aan:

* Aftreksel (thee)

* Zalf

* Tinctuur

Dr. Schussler Celzouten

Celzouten zijn mineralen die in iedere cel van een lichaam voorkomen.
Ieder mineraal heeft zijn eigen werking op het lichaam. Bijvoorbeeld voor huid en vacht of de functie van spieren.
Als de celzouten niet in de goede verhoudingen in het lichaam aanwezig zijn dan kunnen deze klachten geven. (als droge huid, doffe vacht of spierkramp.)
Door het aanvullen van de juiste mineralen zal het lichaam in staat zijn weer goed te functioneren.

 

Bachbloesem therapie

Bach bloesem remedies zijn tincturen die worden gemaakt op basis van planten en bomen. Elk heeft zijn specifieke eigenschappen. In totaal zijn er 38 remedies.
De tincturen helpen om beter om te gaan met emoties. Ze helpen om mentaal weer in balans te komen.    
 

 

Homeopathie

Het woord Homeopathie komt uit het Griekse “homoios” (gelijk) en “Pathos” (lijden), Homeopathie betekent dus letterlijk: aan hetzelfde lijden. De homeopathie stelt, dat als je door bepaalde stoffen ziek wordt, dit in een sterk verdunde oplossing genezend kan werken. Homeopathie is een holistische geneeswijze. Dit betekent dat het hele lichaam centraal staat. Als lichaam, geest en sociaal functioneren niet in evenwicht zijn kan een lichaam ziek worden. Het belang is dan ook om het evenwicht te herstellen.